Home / Noutati / The Bilbao Urban Innovation and Leadership Dialogues

14
iun
The Bilbao Urban Innovation and Leadership Dialogues
The Bilbao Urban Innovation and Leadership Dialogues
  • mkbt
  • 2033 Views
  • 0 Comment
  • bilbao . GMF . leadership . romania . urban innovation .

The Bilbao Urban Innovation and Leadership Dialogues (BUILD) a fost primul eveniment al German Marshall Fund (GMF) axat exclusiv asupra provocărilor legate de politică publică urbană și leadership. Anamaria Vrabie a fost unul dintre cele 100 de lideri civici și experți sectoriali din rețeaua GMF din SUA și Europa, reuniți la Bilbao între 11-14 iunie 2014 , pentru a discuta strategii de a genera schimbări transformative în orașe.

În timp ce municipiul Bilbao și recenta sa experiență de regenerare  a oferit contextul ideal pentru a discuta importanța inițiativelor ancorate în specificul local, modele inovatoare de leadership și de guvernanță instituțională, schimbul efectiv de idei s-a axat pe stabilirea unei înțelegeri comune privind provocările viitoare. O Europă care îmbătrânește, un decalaj generațional de avere și de rasă în SUA și o tendință de accentuare a inegalității la nivel mondial, necesită o viziune puternică a modului în care schimbările sociale poate fi încurajate și puse în aplicare în locurile ce stimulează interacțiunea și schimbul de idei- orașele.

În timpul BUILD, Anamaria a contextualizat experiența țărilor din Europa de Est de a reconstrui un sentiment de comunitate post-1990 și a face față la schimbările structurale pentru fostele orașe  mono-industriale. Cultivarea încrederii și o responsabilitate comună pentru mediile în care trăim este un proces dificil , uneori puternic deconectat de la programele actuale care gravitează în jurul politicii de coeziune a UE și care informează majoritatea investițiilor și a eforturilor de revitalizare pentru orașele și regiunile din această zonă geografică .

German Marshall Fund din Statele Unite (GMF) consolidează cooperarea transatlantică privind provocările și oportunitățile regionale , naționale și globale în spiritul Planului Marshall .

Informații despre eveniment, materiale și imagini pot fi accesate aici .