Home / Noutati / Dialogul Cultural Europa-China, ediția a șasea

15
oct
Dialogul Cultural Europa-China, ediția a șasea
Dialogul Cultural Europa-China, ediția a șasea
  • mkbt
  • 2565 Views
  • 0 Comment
  • EU-China dialogue . public spaces .

A șasea ediție a Dialogului Cultural Europa-China organizat de Uniunea Europeană a Institutelor Naționale de Cultură ( EUNIC ) și găzduită de Institutul Cultural Român ( ICR ) a avut loc la București în octombrie 2014. Dialogurile Culturale Europa-China vizează extinderea relațiilor culturale existente într-un dialog cultural pe termen lung asupra unor teme critice de cooperare culturală între cele două părți. Cea de a șasea ediție a explorat rolul și valoarea spațiilor publice în Europa și China , precum și contribuția lor la bunăstarea comunităților .

Anamaria Vrabie a moderat cel de-a doua discuție panel a dialogului, care a abordat tema valorii (economică, culturală şi socială) a implicării artiştilor/oamenilor de artă în designul şi managementul spaţiului public. Panelul a primit contribuții valoroase din partea dl. Hang Jian (CN), Academia Naţională de Arte a Chinei/ Despre spaţiul public de artă în timpul procesului de urbanizare a Chinei; dna. Magdalena Malm (EU), director al Agenţiei de artă în spaţiul public, Suedia / Practici publice extinse, dl. Li He (CN), Institutul Chinez de Sculptură, Academia Naţională de Arte a Chinei / Aplicarea şi extensia sculpturii în spaţiul public și  dna. Corinne Szteinsznaider (EU), secretar general pentru relaţii culturale europene, Franţa / De la Ecletis la Urbantis: Proiecte de cooperare între Europa şi China. Programul complet poate fi consultat aici, iar podcast-urile aici.

Discuția panel a generat discuții cu privire la diferitele abordări privind gestionarea spațiilor publice, în special în contextul evenimentelor recente din Hong Kong și , de asemenea, de elemente cheie care permit o cooperare pe termen lung între actori din sectorul cultural din UE și China. Unele dintre concluziile se regăsesc deja în EU-China Cultural Compass, un manual comprehensiv menit să sprijine cooperarea culturală între UE și China .