Page title

29
apr
Bariere în calea reconversiei și valorificării patrimoniului construit abandonat?
Bariere în calea reconversiei și valorificării patrimoniului construit abandonat?
  • mkbt
  • 3762 Views
  • 0 Comment
  • brownfield redevelopment . urban regeneration .

La mijlocul lunii aprilie am contribuit, alături de un grup extins de organizații și instituții, la organizarea Conferinței Revitalizare comunitară și impact de dezvoltare economică inovatoare prin valorificarea patrimoniului comunitar abandonat în marile aglomerări urbane, sub coordonarea Ministerului Pentru Consultare Publică și Dialog Civic (toate materialele conferinței disponibile aici).

Discuții intense, multe idei de valorificare și inițiative deja în curs, multe bariere identificate dar și multă disponibilitate de a găsi soluții, din partea tuturor instituțiilor prezente inclusiv a Primului Ministru, Dacian Cioloș. E drept, așa cum a spus și Primul Ministru, cei care se aventurează într-un proiect de re-activare de patrimoniu abandonat își asumă din start rolul de . După vârsta celor prezenți care încearcă să miște lucrurile în direcția asta, parea că de ultima generație de pionieri e vorba.

În urma discuțiilor pregătitoare ale conferinței a rezultat un document care integrează problemele cu care se confruntă demersurile de reconversie și valorificare a activelor abandonate precum și potențiale soluții. Documentul în varianta curentă este disponibil aici și se pot transmite comentarii, adăugiri și sugestii de îmbunătățire precum și opinii privind gradul de urgență și prioritizare a acestor probleme completând acest formular (până în săptămâna de după Paști / 2 mai).

Ca follow up, toți cei care se arată interesați de acest subiect pot participa în continuare la întâlnirile grupurilor de lucru care vor fi găzduite tot de Ministerului Pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Vom încerca, drept pași următori, să abordăm câteva probleme punctuale, reieșite a fi prioritare în urma procesării rezultatelor chestionarului, și mobilizăm pe cei cu putere de decizie să asume măsurile de soluționare.