Excellence prize “Mihai Alexandru”

09
nov
Premiul de excelență „Mihai Alexandru” pentru tineri cercetători în urbanism
Premiul de excelență „Mihai Alexandru” pentru tineri cercetători în urbanism
  • mkbt
  • 3125 Views
  • 0 Comment
  • mihai alexandru . premiu excelenta . research . romania . urbanism .

Cu ocazia Zilei Mondiale a Urbanismului, celebrată în data de 8 noiembrie, a fost acordat primul premiu de excelență „Mihai Alexandru” pentru tineri cercetători în urbanism către dl. arh. Vlad Sebastian Rusu. Îl felicităm pentru întreaga sa activitate de până acum și sperăm că acest premiu onorific să reprezinte și un imbold de a găsi în activitatea talentatului urbanist Mihai Alexandru indicii valoroase privind resemnificarea centralității în metropolă.

Premiul de excelență dedicat colegului nostru Mihai Alexandru este un demers al Asociației Profesionale a Urbaniștilor din România (APUR), ca urmare la dispariției sale premature în incendiul din clubul Colectiv din 30 octombrie 2015. Premiul onorează atât activitatea lui Mihai în cadrul revitalizării APUR în anii 2014-2015, și mai ales a propriei sale activități de cercetare în domeniul urbanismului.

Mihai, în calitate de co-fondator al MKBT, a creat punți vitale între disciplinele ce se preocupă de oraș, iar în MKBT eram în procesul în care cream împreună moduri de acțiune pentru orașe ale oamenilor și nu ale masterplanurilor. În MKBT nu putem vorbi de Mihai fără să o menționăm pe Cătălina Ioniță, și ea co-fondator al organizației, alături de care în mod simbiotic au fost născocite cele mai interesante piste de cercetare și de analiză.

Din juriu a făcut parte colega noastră, ec. Anamaria Vrabie, alături de prof. dr. arh. Constantin Enache, urb. Liviu Băileșteanu și urb. Matei Cocheci – Secretar juriu. Mai multe informații aici.

Foto: Mihai Alexandru, Centralitate în județul Iași (extras planșă)