Home / La barăci: fără curent, fără apă, fără acte

Proiectul “La barăci: fără curent, fără apă, fără acte”, desfășurat în perioada octombrie – decembrie 2020, continuă demersurile noastre de documentare și creștere a conștienzării fenomenului locuirii informale. Trei resurse importante sunt realizate și lansate în cadrul acestui proiect:

(1)    Harta Așezărilor Informale din Romania, ca inițiativă civică de colectare de date despre așezări informale din țară, implementată cu sprijinul Geospatial. Platforma va colecta contribuții de date de la ONGuri, instituții și persoane preocupate de subiectul locuirii informale pentru a ilustra amploarea, diversitatea și distribuția acestor așezări.

(2)    Ghidul de intervenție în așezări informale, pornind de la conținutul ghidului nostru precedent pe această tema, dar conținând noile prevederi legale rezultate în 2019, în urma demersurilor noastre de advocacy pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul locuirii informale, precum și explicarea normelelor metodologice publicate în 2020 de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

(3)    Podcastul “Conversații despre locuire”, care va fi o serie de incursiuni audio, acompaniate de materiale multimedia, despre problemele de locuire cu care se confruntă diferite comunități din țară. Un prim episod, realizat în cadrul acestui proiect, va fi dedicat fenomenului locuirii informale.

Totodată, proiectul sprijină actualizarea și dezvoltarea pe mai departe a platformei noastre de resurse pe tema locuirii informale: www.locuireinformală.ro.

Acest proiect este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.inovarecivica.fdsc.ro). Apelul de proiecte 2020 a fost lansat cu sprijinul Enel România.