Page title

29
iul
Atelier de storytelling pentru tinerii din Reșița
Atelier de storytelling pentru tinerii din Reșița
  • mkbt
  • 622 Views
  • 0 Comment
  • atelier . muzeu virtual resita . Resita . resita 250 de ani . storytelling .

Atelierul organizat de Asociația Make Better cuprinde conversații și exerciții practice și e dedicat tinerilor din Reșița (până în 25 de ani) care își doresc să învețe cum să ia un interviu sau să-și dezvolte abilitățile narative. Atelierul va fi precedat și de o provocare: participanții vor avea ocazia de a scrie povestea devenirea orașului lor, prin interviuri pe care le vor lua celor din generația părinților și bunicilor care au lucrat în industria grea. Materialele realizate vor contribui la realizarea platformei editoriale Muzeul Virtual Reșița 250+ dedicată orașului, care va fi lansată în toamna acestui an.

Cursul nu se adresează jurnaliștilor, ci celor care vor să cunoască procesul de documentare, scriere și editare din spatele unei povești bine spuse.

Unde: La Centrul de Tineret Mansarda (Bd. A.I. Cuza, nr. 20)

Când: 11 august, 11:00-13:00

Cum particip: Pentru participare e nevoie să completezi acest formular.

‍♀️ De la cine învăț: Cursul e susținut de Anca Vancu, reporter cu nouă ani experiență la Adevărul și la DoR.

Afiș_atelier storytelling Reșița

Muzeul Virtual Reșița 250+ este un proiect realizat de Asociația Make Better, în parteneriat cu Arhiva Etnologică de Imagine (divizie a Muzeul Țăranului Român) și Muzeul Cineastului Amator din Reșița, care va spune povestea transformării orașului prin ochii locuitorilor și a patrimoniului industrial.

Atelierul de storytelling face parte din acest proces și are ca scop împrietenirea adolescenților de propriul oraș, de istoria sa și de rescrierea ei.

Proiectul „Muzeul Virtual Reșiția 250+” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Primăria Municipiului Reșița.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.