Home / BOLSTER – „Conectarea organizațiilor și a comunităților marginalizate pentru tranziții locale sustenabilitate în Europa”

Proiectul BOLSTER (Bridging Organizations and marginalized communities for Local Sustainability Transitions in EuRope) a demarat în septembrie 2022, cu o întâlnire a tuturor partenerilor găzduită de Universitatea Tilburg (coordonator al proiectului), în Olanda.

Finanțat prin programul-cadru Orizont Europa al Comisiei Europene, BOLSTER este un proiect de 36 de luni conceput pentru a înțelege modul în care comunitățile marginalizate sunt afectate de politicile ce derivă din Pactul Ecologic European (European Green Deal) și pentru a vedea dacă implicarea acestor comunități în procesele decizionale consolidează sprijinul local pentru planurile de tranziție justă. Proiectul este implementat de 13 parteneri din 12 țări diferite, ce vor lucra împreună spre îndeplinirea obiectivelor proiectului pe un plan de lucru structurat în șapte pachete. BOLSTER va utiliza noi metode de cercetare calitativă cu abordări participative pentru a îmbunătăți înțelegerea experiențelor și nevoilor comunităților marginalizate din 10 regiuni (7 regiuni-țintă și 3 regiuni de studiu). Din România, partenerii BOLSTER vor cerceta județul Prahova, ca teritoriu țintă, și Cluj, ca teritoriu de studiu.

Consortiumul proiectului BOLSTER este coordonat de Stichting Katholieke Universiteit Brabant (TiU) și cuprinde 12 parteneri: Royal Melbourne Institute of Technology Spain SL (RMIT-EU), Uniwersytet Ekonomiczny W Katowicach (UEKAT), Sociedade Portuguesa de Inovação, Consultadoria Empresarial e Fomento da Inovação, SA (SPI), Crowdhelix Limited (CHX), University of National and World Economy (UNWE), Sveuciliste u rijeci, Fakultet za menadzment u turizmu i ugostiteljstvu (FTHM), Universite de Liège (ULiege), Asociația Make Better (MKBT), European Citizen Action Service (ECAS), Culture Goes Europe (CGE) și CEE Bankwatch Network (BWN).