Page title

19
apr
MKBT: Make Better Cities la Aspire Bootcamp
MKBT: Make Better Cities la Aspire Bootcamp
  • mkbt
  • 4378 Views
  • 0 Comment
  • Ana Maria Elian . Anamaria Vrabie . antreprenoriat . Aspire Bootcamp . entrepreneurship . make better cities . MKBT: Make Better .

Anamaria Vrabie (economist urbanist, cofondator MKBT: Make Better) și Ana-Maria Elian (urbanist MKBT: Make Better) au participat ca speakeri la ediția din acest an a Aspire Bootcamp – o ocazie perfectă de a discuta despre orașe mai bune împreună cu tinerii antreprenori înscriși în Aspire Pre-accelerator.

S-a discutat intens despre decăderea unor orașe construite în comunism, despre industrii care nu mai rentează, despre logistică abandonată, peisaje dezolante și oameni care nu-și mai găsesc locul. Întrebările tinerilor viitori antreprenori ne-au reconfirmat importanța planificării pentru orașe mai bune, funcționale pentru oameni și mediul de business deopotrivă:

Ce se poate totuși face pentru a regenera aceste comunități? Cum pot orașele noastre – atât cele ‘shrinking’ cât și cele supra-aglomerate – să devină ‘smart’?

ppt resita Aspire bootcamp

Una dintre șansele indentificate împreună cu tinerii antreprenori o reprezintă proiectele și aplicațiile care pornesc de la nevoile reale ale orașului și ale locuitorilor acestora. Am trecut, așadar, în revistă proiecte pornite de antreprenori care au înțeles că un oraș care funcționează bine și în care oamenii își doresc să rămână este un mediu bun pentru dezvoltare economică și inovație.

Ne bucurăm că printre cei care vor merge mai departe în programul de 3 luni de pre-accelerare sunt echipe care vor să dezvolte soluții pentru mobilitate și acces la locuire de calitate.

Vorba unuia dintre tinerii participanți: Smart solutions should empower us to create change!