Digitalizarea proceselor de lucru ale APL și implicarea în proiecte de regenerare urbană și dezvoltare locală

Finalizat

După doi ani de lucru la Reșița, în perioada iunie 2018 – decembrie 2019, am asistat Primăria Reșița în a-și crește capacitatea de a acționa strategic și participativ pentru regenerarea orașului, într-un demers de asistență tehnică.

Am dezvoltat instrumente de lucru și capacitate instituțională pe trei paliere principale:

  1. Realizarea și implementarea Sistemului Informațional Geografic (GIS), la nivelul Municipiului Reșița.

Am asistat Primăria Reșița în elaborarea caietul de sarcini pentru achiziția de servicii pentru realizarea și implementarea Sistemului Informațional Geografic la nivel de municipiu. Ca urmare a acestui demers, Primăria Reșița se află, din 2023, printre puținele primării din țară care are o soluție geospațială integrată care cuprinde domeniile urbanism, cadastru și patrimoniu.

2. Realizarea unui program de finanțare cu mini-granturi nerambursabile locuitorilor din Reșița pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte pentru regenerarea orașului.

Am sprijinit primăria în a defini obiectivele și temele vizate de program, regulamentul privind desfășurarea competiției, formularul de aplicare și calendarul de implementare al programului. A rezultat astfel programul „Încredere în Reșița”, primul de acest fel iniţiat de o autoritate publicǎ localǎ, în care cetățenii sunt considerați cei mai în măsură să își imagineze noi posibilități pentru orașul în care locuiesc și devin parteneri ai Primǎriei Reșița în dezideratul recâștigǎrii încrederii în oraș.

În 2020, programul a finanțat inițiative relevante pentru temele „Viață urbană” și „Antreprenoriat local”, care au ajutat orașul sau locuri din oraș să fie mai prietenoase pentru locuitori, să funcționeze mai bine și să răspundă unor nevoi actuale ale locuitorilor; au stimulat spiritul de comunitate și viața socială a orașului într-un mod inclusiv; au animat sau dat un nou sens unor spații abandonate sau slab valorificate ale orașului; au valorificat resurse locale (spații, expertiză, elemente identitare ale orașului etc.) și au contribuit la consolidarea și promovarea identității orașului și a avantajelor pe care acesta le oferă prin poziționarea sa, istoria și oamenii locului.

3. Sprijin pentru atragerea de investitori și dezvoltarea mediului de afaceri local.

Am continuat demersurile de promovare a portofoliului investițional al orașului început cu campania Invest in Reșița, prin participarea la evenimente de profil în decursul anului 2018-2019, pregătirea dosarului de materiale necesare pentru vizitele investitorilor și dezvoltatorilor și elaborarea unor intrumente de pregătire internă (flux intern de lucru, materiale de comunicare etc.) pentru interacțiunea primăriei cu potențiali investitori și dezvoltatori.

Continuăm, alături de Primăria Reșița și alți parteneri locali, să punem cărămizi pentru regenerarea orașului.


Mai multe proiecte​